الأربعاء، 6 مايو 2009

بيــرفـواز فانيـليــا كـب :

• المقاديـر :-

كوب ( 125 جم ) فريش كريم + كوب ( 125 جم ) لبن + 100جم سكر بودرة + فانيليا فريش + جيلاتينا + 2 ديسك ( طبقتين ) كيكة أسفنجية فانيليا + 5 أصفر بيض .

• الطريقـة :-

1- نضع اللبن مع الكريمة ويضرب الخليط كويس ثم يوضع على النار .
2- أول ما يغلى اللبن مع الكريمة نضيف البيض والسكر ونضرب كويس , ثم نبشر عليهم فانيليا فريش .
3- نقلب كويس لحد ما تعمل خيط رفيع لما نرفعها .
4- ننزلها من على النار , ثم نسيح الجيلاتينة في قليل من الماء الدافئ ,ثم نضعها على الخليط السابق ونقلب كويس .
5- ثم نضع عليها كريمة فريش نصف كوب , ثم تدخل الفريزر تتجمد .
6- نخرجها من الفريزر ونحضر كأس ونضع في القاع كيكة ثم بيرفواز ( الخليط السابق ) , ثم تدخل الفريزر تتجمد .
7- ثم نضع كيكة ثم بيرفواز , وتدخل الفريزر تتجمد .
8- نخرجها ثم نضع آخر طبقة من الكيك , ونجمله بالكريمة والشيكولاتة السوستة . 



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق