الأربعاء، 6 مايو 2009

البيتــــزا ( إيطالي ) :
بيتزا الكواترو فورماج :


• المقاديـر :-

• العجينة :-

  1/2 كوب زيت + 1/2 كيلو دقيق + 1/2 كوب ماء + بيضة + 2 ملعقة خميرة مذابة أو بودرة + ملعقة سكر + 1/2 ملعقة ملح .

• الصوص الأساسي :-

  2 بصلة + كيلو طماطم مبشورة + ملعقة ثوم مفروم + 2 ملعقة زعترأو ريحان + فلفل أخضر وأصفر + ملح وفلفل وكمون + قرنفل .

• الحشــو :-

الحشو في هذا النوع عبارة عن أربع أنواع جبن ( جبنة رومي مبشورة + جبنة شيدر مبشورة + جبنة جودة مبشورة + جبنة موزاريلا مبشورة ) +زعتر فريش , أما باقي أنواع البيتزا يختلف فيها الحشو ( خضروات وفلفل ألوان , تونة , زيتون أسود ( أساسي ) , جمبري .......... إلخ ) + شرائح طماطم + بصل حلقات + فلفل حلقات + جبنة موزاريلا ( أساسي في كل الحشوات ) .

• الطريقـة :-


• طريقة عمل العجينة :-

1- نضع الدقيق مع الزيت ويقلب كويس قوى لحد ما تتجانس .
2- ثم نضع السكر والملح ونقلب , ثم نضع البيضة ونقلب .
3- نضع الخميرة المذابة أو البودرة ونقلب , ونضع الماء في الأخر ونعجن لحد ما تتجانس العجينة .
4- ثم بعد ذلك تترك العجينة لتتخمر في مكان دافئ لمدة ساعة .

• طريقة عمل الصوص الأساسى :-

1- نضع البصل المقطع في حلة مع الزعتر الفريش و3 قرنفلات , ملعقة ثوم مفروم , وفلفل أخضر وأصفر مقطع , وطماطم مبشورة أو مقطعة مع ملح وفلفل وكمون , ثم نضع عليه ماء ونتركه على النار لحد ما يستوى على الأخر .
2- بعد ما يستوى نتركه حتى يبرد تماماً ثم نصفيه من الماء الزائد ونضربه في الخلاط ونصفيه .

• طريقة عمل البيتزا :-

1- بعد ما تتخمر العجينة , نأخذ العجينة ونفردها على دقيق علشان ما تلزقش .
2- ثم نحضر صينية سمكها رفيع , وتدهن بقليل من الزيت ويرش فيها دقيق .
3- يراعى أن تكون العجينة سميكة شوية علشان البيتزا ما تنشفش , ثم نأخذها ونضعها في الصينية مع رفع العجينة على الجوانب .
4- بعد ذلك نضع الصوص على العجينة بعد فردها ماعدا الجوانب .
5- بعد ذلك نضع الجبنة الرومى ثم الشيدر ثم الجودة ثم الموزاريلا في الأخر , ثم نضع على الوجه شوية زعتر فريش .
6- ممكن نغير الحشو حسب الرغبة .
7- بعد ذلك تدخل فرن ساخن , وتوضع في الأسفل أولاً لحد ما تستوى العجينة , ثم ترفع لأعلى لمدة ربع أو ثلث ساعة .  



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق