الأرز البخـــارى :
• المقاديـر :-
فراخ فليه مقطعة + جزر مبشور + بصل مقطع + طماطم مقطعة + 1/2 كيلو أرز بسمتي + زيت أو زبدة + ثوم + توابل ( فلفل , 3 ليمون ناشف , كركم , زعفران , كاري , قرفة , قرنفل , ملح , حبهان , كمون ) .
• الطريقـة :-
1- نضع الزيت على النار لحد ما يقدح , ثم نضع صدور الفراخ المقطعة , والجزر والطماطم .
2- ونقلب كويس ونشوحها كويس ,ثم نضع كل التوابل المذكورة ونقلب كويس .
3- نضع الأرز المغسول عليه ونقلب شوية , ثم نضع الماء ونتركه حتى ينضج .
• المقاديـر :-
فراخ فليه مقطعة + جزر مبشور + بصل مقطع + طماطم مقطعة + 1/2 كيلو أرز بسمتي + زيت أو زبدة + ثوم + توابل ( فلفل , 3 ليمون ناشف , كركم , زعفران , كاري , قرفة , قرنفل , ملح , حبهان , كمون ) .
• الطريقـة :-
1- نضع الزيت على النار لحد ما يقدح , ثم نضع صدور الفراخ المقطعة , والجزر والطماطم .
2- ونقلب كويس ونشوحها كويس ,ثم نضع كل التوابل المذكورة ونقلب كويس .
3- نضع الأرز المغسول عليه ونقلب شوية , ثم نضع الماء ونتركه حتى ينضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق