الأربعاء، 6 مايو 2009

الأرز البخـــارى :

• المقاديـر :-

فراخ فليه مقطعة + جزر مبشور + بصل مقطع + طماطم مقطعة + 1/2 كيلو أرز بسمتي + زيت أو زبدة + ثوم + توابل ( فلفل , 3 ليمون ناشف , كركم , زعفران , كاري , قرفة , قرنفل , ملح , حبهان , كمون ) .

• الطريقـة :-

1- نضع الزيت على النار لحد ما يقدح , ثم نضع صدور الفراخ المقطعة , والجزر والطماطم .
2- ونقلب كويس ونشوحها كويس ,ثم نضع كل التوابل المذكورة ونقلب كويس .
3- نضع الأرز المغسول عليه ونقلب شوية , ثم نضع الماء ونتركه حتى ينضج .



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق