فرخــة محشيـة بالفـريك :
• المقادير :-
200 جرام فريك منقوع لمدة ساعتين + 1/2 حزمة كزبرة خضراء + ملح + فلفل + كمون + زبدة أو سمنة + بصلة مبشورة + فرخة صغيرة الحجم + طماطم مقشرة .
• الطريقة :-
1- يحمر البصل فى الزبدة ثم نضع عليه الطماطم القشرة والمقطعة والملح والفلفل و الكمون .
2- ثم نضع الفريك ويقلب كويس ثم نضع الماء ونتركه حتى يتشرب .
3- نجهز الفرخة ونخليها من العظم ونفصل الجلد عن اللحم حتى نحشى بين الجلد واللحم ونشيل الأرجل ونتبل الفرخة كويس .
4- نحشى الفرخة كويس من كل الفراغات ثم تقفل كويس قوى .
5- نضع على وجهها طماطم مبشورة ثم تدخل الفرن لحد ما تستوى ويحمر وجهها .
• المقادير :-
200 جرام فريك منقوع لمدة ساعتين + 1/2 حزمة كزبرة خضراء + ملح + فلفل + كمون + زبدة أو سمنة + بصلة مبشورة + فرخة صغيرة الحجم + طماطم مقشرة .
• الطريقة :-
1- يحمر البصل فى الزبدة ثم نضع عليه الطماطم القشرة والمقطعة والملح والفلفل و الكمون .
2- ثم نضع الفريك ويقلب كويس ثم نضع الماء ونتركه حتى يتشرب .
3- نجهز الفرخة ونخليها من العظم ونفصل الجلد عن اللحم حتى نحشى بين الجلد واللحم ونشيل الأرجل ونتبل الفرخة كويس .
4- نحشى الفرخة كويس من كل الفراغات ثم تقفل كويس قوى .
5- نضع على وجهها طماطم مبشورة ثم تدخل الفرن لحد ما تستوى ويحمر وجهها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق