الأربعاء، 6 مايو 2009

فرخــة محشيـة بالفـريك :

• المقادير :-

  200 جرام فريك منقوع لمدة ساعتين + 1/2 حزمة كزبرة خضراء + ملح + فلفل + كمون + زبدة أو سمنة + بصلة مبشورة + فرخة صغيرة الحجم + طماطم مقشرة .

• الطريقة :-

1- يحمر البصل فى الزبدة ثم نضع عليه الطماطم القشرة والمقطعة والملح والفلفل و الكمون .
2- ثم نضع الفريك ويقلب كويس ثم نضع الماء ونتركه حتى يتشرب .
3- نجهز الفرخة ونخليها من العظم ونفصل الجلد عن اللحم حتى نحشى بين الجلد واللحم ونشيل الأرجل ونتبل الفرخة كويس .
4- نحشى الفرخة كويس من كل الفراغات ثم تقفل كويس قوى .
5- نضع على وجهها طماطم مبشورة ثم تدخل الفرن لحد ما تستوى ويحمر وجهها .



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق